Warning: include(/homepages/2/d229146434/htdocs/purnas/wp-content/themes/light/functions.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/2/d229146434/htdocs/purnas/wp-settings.php on line 499

Warning: include(): Failed opening '/homepages/2/d229146434/htdocs/purnas/wp-content/themes/light/functions.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php7.1') in /homepages/2/d229146434/htdocs/purnas/wp-settings.php on line 499
Purnas en o zierzo » Atro conflicto con Catalunya? Chery contra Opel

Atro conflicto con Catalunya? Chery contra Opel

viernes, septiembre 3, 2010 9:41
Publicado en la categoría purnas

Mientres os nuestros gobernants son corriendo en moto u reclamando 113 sants, o president d’os catalans iba ta China, dentre atras cosas a prebar de levar una fabrica d’autos chinos ta Catalunya.

Pero no tot ye lo que parixe, d’a vesita de Montilla ta Catalunya. Gracias a lo blog de Vicent Partal conoxemos mas cosas d’a marca Chery y que amas, implican a lo mayor fabricant d’autos (y unico), d’o pais, ye dicir, la Opel (GM-Espanya). Partal enrastra a bells articlos d’a BBC an s’esplanica que GM s’ha querellato contra Chery porque copia os suyos modelos que se venden prencipalment en paises asiaticos. Diz Partal:

Problema que consisteix simplement en que van copiar il·legalment el disseny i els components dels cotxes que venen. Com sona. Concretament els cotxes més coneguts de Chery són còpies al detall, fins el més mínim detall, del Daewoo Magnus i del Daewoo Matiz.

Chery de primer va intentar negociar amb la coreana Daewoo, que ara és propietat de General Motors, la producció dels seus models a la Xina. No es va arribar a cap acord i aleshores Chery va decidir fabricar el Daewoo, només que canviant-li el nom. Dit i fet. Van piratejar el cotxe i el van posar a la venda. Òbviament les denúncies de Daewoo als tribunals xinesos tampoc no van servir de res i quan General Motors va adquirir Daewoo va pactar amb el govern xinés que no remenaria més el tema a canvi que li deixaren vendre els seus propis cotxes, GM, al país però sempre i quan Chery no vengués cotxes a Europa o als Estats Units.

As copias que fa Chery, por lo que se veye, son mas que mas d’os modelos Daewoo, pero cal parar cuenta que bells Daewoo fan servir a plataforma d’o Corsa, d’o nuestro Corsa. De totas trazas, o mas probable ye que Chery nunca no s’implante en Europa, ya que GM viedara cualsiquier prebatina fueras que dixen de fer o modelo. En tot caso, me parixeba curioso sinyalar isto, que podeba desembocar en atro conflicto aragoneso-catalan. Tos prexinatz? Catalunya y Aragon enfrontinatas por as copias chinas de modelos alemans. Tot un mundo ta explorar ta os politicos aragoneses.

Puedes dejar una respuesta, o un trackback desde tu sitio.

Una respuesta to “Atro conflicto con Catalunya? Chery contra Opel”

  1. Bitacoras.com says:

    septiembre 3rd, 2010 at 9:44

    Información Bitacoras.com…

    Valora en Bitacoras.com: Mientres os nuestros gobernants son corriendo en moto u reclamando 113 sants, o president d’os catalans iba ta China, dentre atras cosas a prebar de levar una fabrica d’autos chinos ta Catalunya. Pero no tot ye lo que par……

Dixa un comentario